Automatisk varslingsanlæg (AVA anlæg) VIA TALE ELLER TONE

PRÆCISE
INSTRUKTIONER

EFFKTIV OG
ROLIG EVAKUERING

MINIMER PANIK
VED NØDSITUATION

Et AVA anlæg er en forkortelse for Automatisk Varslingsanlæg, der sikrer dig en effektiv varsling af dine bygninger, hvis der opstår brand eller anden fare, gennem sirener eller talevarslinger.

Varslinger der giver personer i bygningen besked om, at de skal forlade den. Ofte vil man derfor opleve at et AVA-anlæg er sammenkoblet med et ABA-anlæg.

Et AVA-anlæg integreret med talevarsling, kan eksempelvis være en stor fordel for personer, der ikke er kendt med stedet, hvis bygningen skal evakueres hurtigt. På den måde har du et mere effektivt varslingsanlæg i kritiske situationer, end ved ren tonevarsling.

Talevarslingen sker via højttalere, som beder personer om at forlade bygningen på betryggende vis. Ofte i form af let forståelig og genkendelig tone eller talebesked.

Varslinganlæg i form af let forståelig og genkendelig tone eller talebesked.

CERTIFICERET AVA ANLÆG INSTALLATØR RÅDGIVER TIL PROJEKTERING, INSTALLATION OG VEDLIGEHOLDELSE

JK+ Alarmteknik er godkendt og certificeret som AVA-installatør hos DBI, Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut. Vier også certificeret til at projektere, udføre og foretage service/eftersyn af ABA Automatisk brandalarmanlæg, AIA, ADK, ABV Automatisk brandventilation og Automatisk Varslingsanlæg. 

Vores certificeringer er din garanti og sikkerhed for kvalitet og professionalisme. Vi efterlever selvfølgelig de krav og regler, der stilles af sikkerhedsbranchen og forsikringsselskaberne, og sikre at vi kan håndtere projektering, montering, installation og service af dine brand- og sikringsanlæg, herunder dit varslingsanlæg.

Vi rådgiver alle typer erhverv, brancher, institutioner om varslingsanlæg, og er din samarbejdspartner for et driftssikkert og funktionelt varslingsanlæg, der skaber tryghed hos dig, dine brugere og besøgende.

Du er altid velkommen til at kontakte os for rådgivning og sparring på ☎️  70271822 eller udfyld kontaktformularen her på siden.

HVOR SKAL DER OPSÆTTES VARSLINGSANLÆG?

Upåagtet om der er tale om et automatisk varslingsanlæg, med tale eller tonevarsling, så opsættes AVA-anlæg primært i bygninger, hvor der kan være (eller opstå) et behov for at flere områder varsles og evakueres samtidigt, og hurtigt.

Der vil oftest være tale om bygninger med mange mennesker samlet, som eksempelvis:

  • Butikscentre
  • Koncerthaller
  • Teatre og biografer andre kulturelle institutioner
  • Hoteller
  • Uddannelsesinstitutioner, skoler, plejehjem etc.

Alt efter bygningens størrelse, anvendelse og risiko for evakuering, findes der varierende krav for AVA-anlægget.

I bygninger med høj risiko for brand, og hvor hurtig varsling redder liv og ejendom, er der ligesom med et ABA-anlæg krav om et varslingsanlæg.

Ligeledes skal dit varslingsanlæg efterses, kontrolleres og efterfølgende dokumenteres iht. kravene i Stærkstrømsbekendtgørelsen.

SERVICE OG EFTERSYN AF DIT VARSLINGSANLÆG

Et varslingsanlæg er underlagt et lovkrav om, at det skal serviceres én gang årligt*. Hvert 3. år skal der ligeledes indsendes en brandattest til brandvæsenet, som bevidner at dit AVA-anlæg opfylder alle lovmæssige krav.

Dette skal udføres og dokumenteres af en godkendt installatør, som JK+ Alarmteknik, der sikrer at dit anlæg efterses og fungerer efter hensigten. Ignoreres disse service og eftersyn, har brandmyndigheden bemyndigelse til at lukke og indstille al aktivitet på stedet, frem til at service og godkendelse af varslingsanlægget igen er bragt i orden.

Med en serviceaftale til dit AVA-anlæg er du fri for bekymringer. For JK+ Alarmteknik sørger for at holde styr på næste eftersyn, og at dit varslingsanlæg opfylder alle myndighedskrav og er driftssikkert.

*Derudover er du, eller den driftsansvarlige, selv forpligtet til løbende at føre funktionskontrol med varslingsanlægget minimum hver 3. måned

ISO 9001 CERTIFICERET SIKRING- & ALARMFIRMA TIL HELE FYN OG REGION SYDDANMARK

JK+ Alarmteknik er ISO 9001 certificeret til udførsel og projektering af ABA – ABV – AVA – AIA – ADK-anlæg til erhvervslivet. Vi hjælper gerne med rådgivning og sparring inden for alarmsystemer og sikringsløsninger af dine bygninger og værdier.

VI ER EKSPERTER I AT skabe TRYGHED OG sikkerhed for dine værdier

JK+ Alarmteknik er din garanti for kvalitet og god service, og at dine værdier er sikret bedst muligt. 

Hos JK+ Alarmteknik har vi erfaringen, og specialisterne, som sikrer dine værdier og skaber tryghed hos dig. Uanset om der er tale om dit private hjem, kontor, butik, lager, produktion, skole m.m.

Hos JK+ Alarmteknik får du altid den bedste professionelle rådgivning. Vi rådgiver både om selvstændige og individuelle løsninger, samt større og integrerede sikringsløsninger der involverer forskellige anlæg.

KVALITET

Vores håndværk er vores stolthed, Vores arbejde udføres altid i højeste kvalitet.

ERFARING

Med vores mange års erfaring, anses vi blandt branchens eksperter.

SERVICE

Vi yder en god kundeservice, uanset opgavens omfang og størrelse.

DU KAN ALTID KONTAKTE OS

Med vores mange års erfaring, kapacitet af fagligt dygtige og serviceorienterede medarbejdere, er vi altid klar til at rådgive om den rette løsning, og leverer et fagligt stykke arbejde af den højeste kvalitet.

Vi er en lokal forankret installatør, med specialer inden for ElVentilation, IT – Fiber & Telefoni samt Alarm & Sikring.

Med vores lokale afdelinger i Glamsbjerg, Middelfart, Nyborg og Faaborg opererer vi primært på Fyn og i Trekantområdet omkring Fredericia, Kolding og Vejle.

Forbindende streg i logo farve
Forbindende streg i logo farve