JK+ er din lokale specialist i installation af varmepumper på hele Fyn og Trekantområdet.
En varmepumpe er en alternativ og samtidig meget effektiv varmekilde i stedet for olie-, gasfyr og brændeovne med mere.
På denne side kan du læse meget mere information om varmepumper.
Husk, at du altid er velkommen til at kontakte JK+ for råd og vejledning i forhold til dine behov.
JK+ er din specialist, når det drejer sig om installation af varmepumper på hele Fyn og i Trekantområdet. Vi har erfaring med at montere varmepumper fra alle de kendte mærker som Metrotherm, Panasonic, Vølund, Bosch, Altech og Midea.
Hos JK+ er vores mission at være den foretrukne installatør, rådgiver og servicepartner på Fyn og i Trekantområdet, når det handler om varmepumper.
Via vores lokale afdelinger i Glamsbjerg, Middelfart, Nyborg og Faaborg er vi tæt på vores kunder og er aldrig længere væk end et telefonopkald eller en mail.
Vi er naturligvis godkendt som VE-installatør hos JK+, når det gælder montering af varmepumper. Det er din garanti for, at vi opfylder Energistyrelsens krav.
Når det drejer sig om varmepumper, taler man primært om de tre gængse typer: luft-luft varmepumper, luft-vand varmepumper og jordvarmepumper.
Det optimale valg afhænger af, hvor varmepumpen skal anvendes samt hvor stort opvarmningsbehovet er.
For alle varmepumper kan ikke det samme.
Fælles for varmepumpetyperne er dog, at de anvender varmen fra luften, vandet eller jorden uden for din bolig og koncentrerer den til brug indendørs.
Læs mere om de forskellige typer af varmepumper her på siden.
Med en luft-til-luft varmepumpe opnås en større økonomisk gevinst end ved at benytte de mere traditionelle opvarmningskilder som oliefyr, brændeovn eller el-radiatorer.
Samtidig, og ikke uvæsentligt, er det forholdsvis nemmere at installere en luft-til-luft varmepumpe, da den er et selvkørende system.
Derfor kræves der ikke indlægning af rør og radiatorer til fordeling af varmen.
Luft-til-luft varmepumpen leverer 1½-3 gange mere varmeenergi end den elektriske energi, den benytter.
Derfor er denne type et godt supplement til opvarmning i større helårsboliger eller som opvarmningskilde til sommerhuse, fritidshuse, værksteder eller atelierer.
Luft-vand varmepumpen er den mest almindelige type, der udvinder varmen fra udendørs og fører den ind i din bolig via radiatorer og varmerør.
Luft-vand varmepumpen kan også bruges til at opvarme brugsvandet i boligen.
Varmepumpen er tilsluttet boligens centralvarmesystem, som sørger for varmen i radiatorerne og det varme vand i hanerne via en varmtvandsbeholder.
Luft-vand varmepumpen er drevet af elektricitet og leverer 3½-5 gange så meget varmeenergi, som den bruger i el-energi.
Luft-vand varmepumpen er en effektiv opvarmningskilde til f.eks. helårsboliger og store sommerhuse, der ofte er beboede.
Jordvarmeanlæg er et andet ord for jordvarmepumpe. Dette er en varmepumpetype, som er effektiv, fordi den anvender den varme, som jorden indeholder. Dette gælder også i de koldeste tider på året.
Jordvarmepumpen bruger også solens varme til at opvarme dit hus og sørge for varmt vand.
Derfor er det en energieffektiv og miljøvenlig løsning.
Desuden er det den varmepumpe, der giver den største omkostningsreduktion. Dog kræver det en del mere i forhold til installation, herunder nedgravning af slanger i boligens haveareal.
Derfor passer jordvarmepumpen primært til helårsboliger med en minimumsgrund på 300.
Hos JK+ servicerer vi varmepumper på Fyn og i Trekantområdet, og med en serviceaftale er du sikret, at det årlige – og lovpligtige – serviceeftersyn af din varmepumpe bliver overholdt.
Med en serviceaftale på din varmepumpe får du besøg af en af vores dygtige og kompetente medarbejdere, som tester, afprøver og kontrollerer, at din varmepumpe fungerer, som den skal.
Det betyder, at vi ved gennemgangen af varmepumpen kan opdage fejl og problemer og nå at udskifte og reparere de slidte dele i tide. Service af din varmepumpe er derudover din sikkerhed for at overholde produktgarantien.
Med en fast serviceaftale på din varmepumpe er du sikret, at:
JK+ er dine kompetente og erfarne fagspecialister, inden for service, renovering, tilbygninger, ombygninger, entrepriser. Både til private, erhverv, industri og offentlige.
For dig som kunde er der flere grunde til at vælge en VE-godkendt installatør. Vores VE-installatører har taget en specialuddannelse inden for enten solceller eller varmepumper, en uddannelse som er godkendt af Energistyrelsen.
Dette betyder, at vi skal opfylde en række krav, og at vi med vores VE-installatør-certificering er din garanti for, at vi er specialuddannede inden for vedvarende energi. Vores VE-installatører er opdaterede på den nyeste teknologi og lovgivning, og vores VE-godkendte installatører har ekspertviden i valg af løsning og dimensionering.
Fra april 2021 blev det et krav, at installationen af varmepumper for at kunne modtage energitilskud, skal udføres af en VE-godkendt installatør.
At være en VE-installatør er et kvalitetsstempel, der viser, at vi er specialister i montering af varmepumper og solcelleanlæg på Fyn og i Trekantområdet.
For at få en ny varmepumpe i din bolig/ejendom skal du finde en VE-godkendt installatør inden for varmepumper. Det betyder, at din varmepumpeinstallatør har dokumenterede kompetencer i at installere varmepumper. En VE-godkendt installatør er din sikkerhed.
Hos JK+ er vi VE-godkendt installatør, både inden for solcelleanlæg og varmepumper. Som VE-godkendt installatør er vi blandt de bedste til at installere vedvarende energianlæg (VE), herunder varmepumper.
Vi monterer varmepumper på hele Fyn og i Trekantområdet, og vi er blandt de få installatører, der er VE-godkendt inden for både solceller og varmepumper. Derfor tør vi også kalde os specialister i varmepumper.
En varmepumpe er en grøn og økonomisk energiløsning, som ved at bruge energien fra luften udendørs producerer både varmt vand og varme i din bolig.
Fordi varmepumpen udnytter energien, der allerede findes, er det en miljøvenlig og økonomisk attraktiv energiløsning for mange boligejere. I dag er varmepumper så energieffektive, at de kan levere op til fem gange så meget varme for den elektricitet, de anvender.
Regnestykket for varmepumpen som energiløsning hedder altså, at for hver kWh, en varmepumpe anvender til at trække energi ind, får du til gengæld op til fem kWh ud til at opvarme din bolig.
Derfor er en varmepumpe både en energieffektiv og bæredygtig opvarmningsløsning i sammenligning med olie- eller gasfyr. En løsning, der er godt for miljøet, samtidig med at den er særdeles økonomisk attraktiv.
Tænker du på miljøet og vil du spare penge på varmeregningen ved at udskifte dit olie- eller naturgasfyr? Så bør du overveje en varmepumpe.
Dette er en moderne, effektiv og fremtidssikret energiløsning, som bidrager til at reducere CO2-aftrykket ved at udnytte naturens egne ressourcer. Dermed fjernes bekymringen ved svingende og høje priser på eksempelvis gas, naturgas, træpiller og olie.
Desuden er en varmepumpe næsten vedligeholdelsesfri og driftssikker som opvarmningsform, og den kræver kun et årligt servicetjek. Samtidig er en varmepumpe nem at installere i din bolig, hvilket betyder, at du hurtigt kan få glæde og gavn af din nye varmepumpe.
Naturligvis kan din varmepumpe også fjernstyres via WiFi, app, SMS eller SmartHome-løsninger. Det betyder, at du let kan betjene din varmepumpe, selvom du ikke er i huset. Du kan f.eks. tænde for varmen i sommerhuset to timer før din ankomst, planlægge varmen i forhold til aktiviteten i huset eller lade varmepumpen tilpasse sig vejrudsigten via vejrstyring.
I 2023 er det igen muligt at ansøge om økonomisk støtte. Som noget nyt oprettes der en særlig pulje til varmepumper, hvor du kan søge om tilskud til at skifte til og installere en varmepumpe.
Varmepumpepuljen erstatter den tidligere bygningspulje, som i 2022 var på 430 millioner kroner. I 2023 overføres 70 procent af bygningspuljen fra 2022 til varmepumpepuljen. Det betyder, at varmepumpepuljen i 2023 er på 224 millioner kroner.
En væsentlig ændring i tilskudspuljen er, at der nu gives et ensartet tilskud til varmepumper, uanset husets størrelse og energiklasse. Tilskuddet er på 17.000 kroner til luft/vand-varmepumper og 27.000 kroner til vand/vand-varmepumper.
Varmepumpen er ikke kun godt for økonomien og miljøet, den kan også bidrage til at skabe et sundt og behageligt indeklima. Ved at cirkulere den varme luft rundt i boligen reduceres oplevelsen af træk. Ligeledes har mange varmepumper et indbygget filter, der automatisk filtrerer luften for støv, pollen og røg.
Samtidig kan en varmepumpe også bidrage til at udskifte den gamle luft og erstatte den med ny, frisk luft. Hvis dit hus har svært ved at komme af med fugten, kan en varmepumpe altså medvirke til, at fugten ikke sætter sig på vægge og møbler. Dette mindsker risikoen for skimmelsvamp lignende.
I et koldt og fugtigt klima som det danske er det vigtigt, at din varmepumpe er bygget til de respektive forhold. Derfor hænger kvalitet og pris på varmepumper også sammen.
En billig varmepumpe er derfor ikke automatisk en god fidus, da de kan være bygget til at fungere i et tørt og varmt klima som eksempelvis Sydeuropa og ikke til de skandinaviske vejrforhold.
Overvejer du dine muligheder med en varmepumpe, så kontakt JK+ for en uforpligtende snak eller tilbud.
Du kan naturligvis også altid få besøg af en JK+ specialist
Mandag – Torsdag: Kl. 7.00-15.30
Fredage: Kl. 7.00-12.00
Lørdag & søndag: lukket