INSTALLATION AF VARMEPUMPER

MILJØVENLIG
VARMEKILDE

FÆRRE
OMKOSTNINGER

BEDRE
INDEKLIMA

En varmepumpe er en alternativ, og effektiv varmekilde, i stedet for olie-, gasfyr, brændeovne med mere.

På denne side kan du læse meget mere information om varmepumper.

Husk du altid er velkommen til at kontakte JK+ for råd og vejledning, i forhold til dine behov.

VI ER EXCLUSIVE MIDEA PARTNER PÅ VARMEPUMPER

Midea Varmepumpe

Specialister i varmepumpe installation

JK+ er din specialist når det kommer til installation af varmepumper på hele Fyn og i Trekantområdet. Vi har erfaring i montering af varmepumper fra alle de kendte brands som Metrotherm, Panasonic, Vølund, Bosch, Altech og Midea.

Hos JK+ ønsker vi at være den foretrukne installatør af varmepumper og rådgiver og servicepartner på Fyn og i Trekantområdet. Via vores lokale afdelinger i Glamsbjerg, Middelfart, Nyborg og Faaborg er vi tæt på vores kunder, og er aldrig længere væk et telefonopkald eller en mail.

Hos JK+ er vi naturligvis godkendt som VE-installatør. Det er i dag et krav at din varmepumpe installation er udført af en godkendt VE-installatør, hvilket er din garanti for at vi opfylder Energistyrelsens krav.

Bliv klogere på de forskellige typer af varmepumper

Når man taler om varmepumper, snakker man primært om de tre gængse typer af varmepumper. Dette er luft-luft varmepumper, luft-vand varmepumper og jordvarmepumper.

Det optimale valg for dig afhænger  af hvor varmepumpen skal anvendes, samt hvor stort opvarmningsbehovet er.

For alle varmepumper kan ikke det samme. 

Fælles for varmepumpetyperne er dog, at de anvender varmen fra luften, vandet eller jorden (uden for din bolig), og koncentrerer den til brug indendørs.

Læs mere om de forskellige typer af varmepumper her  på siden.

Luft-Luft Varmepumpe

Med en luft-luft varmepumpe opnås  en større økonomisk gevinst, end ved at benytte de mere traditionelle opvarmningskilder som oliefyr, brændeovn eller el-radiator.

Samtidig, og ej uvæsentlig – er det forholdsvis nemmere at installere en luft-luft varmepumpe, som er et selvkørende system. Derfor kræves der ikke indlægning af rør og radiatorer til fordeling af varmen.

Luft – luft varmepumpen leverer 1½ -3 gange mere varmeenergi end den elektriske energi den benytter.

 Derfor er denne type varmepumpe et godt supplement til opvarmning i større helårsboliger, eller som opvarmningskilde til sommerhuse, fritidshuse, værksteder eller atelierer.

Anskaffelse
Omkostningsreduktion

Luft-Vand Varmepumpe

Den hyppigste anvendte varmepumpe er den, som udvinder udendørs varmen, og fører denne varme ind i din bolig via radiatorer og varmerør. Luft-vand varmepumpen kan samtidig bruges til opvarmning af boligens brugsvand.

Varmepumpen forbindes med boligens centralvarmesystem, som sørger for varmen i radiatorerne og varmt vand i hanerne via varmtvandsbeholderen. 

Luft- vand-varmepumpen er el-drevet og leverer 3½-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi.

Luft-vand varmepumpen er en god opvarmningskilde til f.eks. helårsboliger og store sommerhuse, som ofte er beboede.

Anskaffelse
Omkostningsreduktion

Jordvarmepumpe

Jordvarmeanlæg er et andet ord for jordvarmepumpe. Dette er en varmepumpetype som er effektiv, for den anvender den varme som jorden indeholder. Dette også i de koldeste tider på året.

Jordvarmepumpen bruger, som et solcelleanlæg, varmen fra solen til at såvel at opvarme dit hus, samt sørge for varmt vand.  Derfor er det en energieffektiv, miljøvenlig og driftssikker løsning. 

Ligeledes er det den varmepumpe som giver den største omkostningsreduktion. Dog kræver det en del mere i forhold til installation, blandt i form af nedgravning af slanger i boligens haveareal.

Derfor passer jordvarmepumpe sig primært til helårsboliger, med en minimumgrund på 300 kvm

Anskaffelse
Omkostningsreduktion

En varmepumpe er en grøn økonomisk (energi)løsning

En varmepumpe er en grøn og økonomisk energiløsning, som ved at bruge energien fra luften udendørs, producerer både varmt vand og varme i din bolig.

Fordi varmepumpen udnytter energien der allerede findes, er det en miljøvenlig – og økonomisk – attraktiv energiløsning for mange boligejere. I dag er varmepumper så energieffektive, at de kan levere op til 5 gange så megen varme for den elektricitet de anvender.

Regnestykket for varmepumpen som energiløsning hedder altså, at for hver kWh en varmepumpe anvender (til at trække energi ind) får du til gengæld op til 5 kWh ud til at opvarme din bolig med.

Derfor er en varmepumpe både en energieffektiv og bæredygtig opvarmningsløsning i sammenligning med olie- eller gasfyr. En løsning som er godt for miljøet, som samtidig er særdeles økonomisk attraktiv.

Hvorfor skal du investere i en varmepumpe til din bolig

Tænker du på miljøet, og vil du spare penge på varmeregningen ved at udskifte dit olie- eller naturgasfyr? Så skal du overveje en varmepumpe.

Dette er en moderne, effektiv og fremtidssikret energiløsning, som bidrager til at reducerer CO2-aftrykket, hvor naturens egne ressourcer udnyttes. Dermed fjernes utrygheden ved svingende og høje priser på eksempelvis gas, naturgas, træpiller og olie.

Ligeledes er en varmepumpe en nærmest en vedligeholdelsesfri og driftssikker opvarmningsform, som kun kræver et årligt servicetjek. Samtidig er en varmepumpe nem at installere i din bolig, hvilket betyder at du hurtigt kan få glæde og gavn af din nye varmepumpe.

Naturligvis kan din varmepumpe også fjernstyres, via WiFi, App, SMS eller SmartHome løsninger. Det betyder at du kan let betjene din varmepumpe, også selv om du ikke lige er i huset. Du kan f.eks. tænde for varmen i sommerhuset to timer før du ankommer, planlægge varmen i forhold til aktivitet i huset, eller via vejrstyring lade varmepumpen tilpasse sig vejrudsigten.

Du kan få tilskud til installation af varmepumper i 2023

I 2023 bliver det endnu engang muligt at søge om en økonomisk håndsrækning. Som noget nyt oprettes der en særlig varmepumpepulje, hvor du kan søge tilskud til at skifte til og installere en varmepumpe.

Varmepumpepuljen erstatter den tidligere bygningspulje som i 2022 var på 430 millioner. I 2023 overføres svarende til 70 procent af bygningspuljen for 2022. Altså er varmepumpepuljen på 224 millioner i det 2023.

En væsentlig ændring i tilskudspuljen er, at der gives et ensartet tilskud til varmepumpe, uanset husets størrelse og energiklasse. Dette lyder på 17.000 kroner til luft/vand varmepumper og 27.000 kroner til vand/vand varmepumper (jordvarmepumper). 

En varmepumpe skaber et godt og sundt indeklima

En varmepumpe er ikke kun godt for økonomien og miljøet. Den kan også bidrage til at skabe et sundt og behageligt indeklima. Ved at cirkulere den varme luft rundt i boligen, reduceres oplevelsen af træk. Ligeledes har mange varmepumper et indbygget filter der automatisk filtrerer luften for støv, pollen og røg.

Samtidig kan en varmepumpe også bidrage med at udskifte den gamle luft, og erstatte den med ny frisk luft.  Har dit hus svært ved at komme af med fugten, kan en varmepumpe altså medvirke til at fugten ikke sætter sig på vægge og møbler. Dette mindsker risikoen for skimmelsvamp og lignende.

I et koldt og fugtigt klima som det danske, er det vigtigt at din varmepumpe er bygget til de respektive forhold. Derfor hænger kvalitet og pris på varmepumper også sammen.

En billig varmepumpe er derfor ikke automatisk en god fidus. De kan nemlig være bygget til at fungere i et tørre og varmere klima, som eksempelvis Sydeuropa, og ikke til de skandinaviske vejrforhold.

Ønsker du vejledning eller tilbud på varmepumper fra din lokale specialist

Overvejer du dine muligheder med en varmepumpe, så kontakt JK+ for en uforpligtende snak eller tilbud.

Du kan naturligvis også altid få besøg af din JK+ specialist